www.flickr.com
edaniel85's items Go to edaniel85's photostream

5/26/2011

Egy épület születése 2. rész - résfalazás 3

Elkészült a résfal, körbe határoltuk a munkaterületet. Na persze ez ebben a formában nem igaz, még sok munka vár a kivitelezőre, amíg átadhatja a munkaterületet.
A réselés elkészülte után a horgonyzási síkig kiemelhettük a talajt, így már az utcaszinthez képest -3,5 méter körül járunk.
A horgonyzás tulajdonképpen a résfal negatív támasza. Terv szerinti hosszúságban, szögben és átmérőben a megadott kiosztási távolságban furatot készítenek a résfalba előzetesen beépített horgony átvezető szerelvényeken keresztül a talajba. A fúrás során, a réseléshez hasonlóan itt is kitöltik a furatot, hogy ép maradjon, majd ezt az un. fúróiszapot ágyazóhabarccsal szorítják ki. Ez után helyezik be az acél horgonytesteket.

Anchors in their place


Az ágyazóhabarcs szilárdulása után több lépcsőben injektálják a horgonyfejet
.
Binding

E közben elkezdték a fejgerenda vasszerelését és betonozását. A fejgerenda egy általában 60 cm magas résfal vastagságú szerkezet, célja, hogy a résfal tábláit összefogja.

Diameter

A fejgerenda megszilárdulása és a horgonyok injektálása után elkezdhetik megfeszíteni a horgonyokat, ezzel létrehozva azt a közbenső támaszt, ami lehetővé teszi a további földkiemelést.

The completed steel work

Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése