www.flickr.com
edaniel85's items Go to edaniel85's photostream

5/29/2011

Esztergomi kirándulás

Hetekkel ezelőtt egyeztünk meg egy esztergomi kirándulásban az indafotósokkal. A kezdeti lelkesedés után úgy alakult, hogy öten ültünk fel a vonatra reggel...
Nagyon kellemes, napos időre ébredtünk, megörültem az időjárás jelentés nem ezt ígérte. Háromnegyed kilencre beszéltünk meg találkozót a Nyugati pályaudvar jegyváltó csarnokában Bendes Marcsi, Pingu, Manóvezér, vlm és én. Senki nem késett, a vonat se, így kilenchúszkor megindult velünk Esztergom felé. Nem mondom, hogy rövid a vonatút, de kellemesen telt. Vlm ellátta a társaságot csíkosmókuskrémmel töltött ostyával, megbeszéltük az elmúlt hetek eseményeit és készültünk Esztergom és Szlovákia meghódítására.
A vonatozás kilencven perce alatt sikerült az időnek is romlania, mire leszálltunk, addigra igencsak lógott az eső lába.
A Szent Anna templomig bírta a társaság cérnával, a masinák csak a kör alakú templom mellett lendültek támadásba, nem hagyva egyetlen lefényképezetlen négyzetcentimétert az épületen. Én itt még Zenittel filmre fotóztam, így csak a későbbi időszakból vannak képeim egyelőre. Remélem hamarosan tudok majd feltölteni a filmesek közül is, mert három tekercs is előhívásra vár.
Vlm tartott egy kis hisztogram kurzust egy padon ülve, majd célba vettük a Duna menti sétányt. Na itt ért minket az eső... szerencsére elég sűrűre nőtt a fák koronája a sétány mentén, így nem volt zavaró, hogy csak Marcsinak volt ernyője és Manóvezér hozott esőkabátot. Kicsit hűvös volt, de nem volt veszélyes.
Itt már elég éhes lehetett a társaság, mert olyan édességekről és kifli félékről beszéltek, amikről még életemben nem hallottam... szerintem már lázálmaik lehettek... A Donald rágó, Duna kavics és Melba kocka még ismerős volt, na de a többi... :)
Aztán elállt az eső... aztán megint rákezdett, de akkor már biztonságban voltunk a Csülök Csárda jótékony ernyői alatt. Gyorsan rendeltünk ebédet, amit aztán lassan hoztak ki. De ezt szinte észre se vettük, olyan szép koncertet adott korgó gyomrunk. :)
Mire befejeztük az ebédet egyszer elállt és egyszer eleredt az eső, így a Csárda mélyén még elfogyasztottunk egy meleg teát és somlói galuskát. Na ezt már nem bírta nézni az eső sem ezért arrébb vonult és hagyott minket felsétálni a Bazilikához ahol is belefutottunk lovaskocsikba Pingu legnagyobb örömére, majd egy roma lakodalomba, amitől a lányok a kupoláig menekültek, mi meg vlm-mel és Manóvezérrel a kupola alá belső teret fotózni. Itt kaptam egy kis ISO, RGB hisztogram és bokeh kiképzést. Ezúton is köszönöm!

The Basilica II.

Rockstar

Bokeh II.
A  fejtágítást különböző kupola fényképezési technikákkal folytatta két mentorom, vlm és Manóvezér:
Observatory
vlm így csinálja és ez lesz belőle: vlm képe
Canon is the middle of everithing
Manóvezér elegánsan megterítve fotózza ezt: Manóvezér képe
Miután vetettünk egy gyors pillantást a Dunára és Mária-Valéria hídra sietve visszaindultunk a vasútállomásra, hogy Marcsi elérje a csatlakozását a Balaton felé.

Storm is coming

Red sausage-dog
A vasúton, miután megszabadultunk egy iskoláscsoporttól kiértékeltük a nap eseményeit és megállapítottuk, hogy remekül éreztük magunkat, és az eső csak hozzáadott a kirándulás értékéhez.

Köszönöm mindenkinek!

A többiek fényképeit itt nézhetitek meg:

Bendes Marcsi fotóit itt keressétek
Pingu képei ide lettek feltöltve
vlm képei itt, blog bejegyzése itt található
Manóvezér pedig ebben az albumban tartja őket.

A zenites képekre kicsit még várni kell, de jönnek majd.


5 megjegyzés:

  1. Névtelen30/5/11 10:41

    Nagyon szépek a képeid! Tetszett a bejegyzésed is.
    Emlékeztetőül:pacsni,rongyoskifli,igazi vajaskifli...stb.
    Jól éreztem magam Veletek,jó hangulatú kirándulás volt! Várom a Zenites képeidet is.
    Bendes Marcsi

    VálaszTörlés
  2. Az nekem is feltűnt, hogy a másfél óra a vonaton nagyon hamar elment. Így jár az, aki összeszokott társasággal kirándul.
    Várom az analóg képeket én is. :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem te ezért találtad rövidnek az utat: "Ez valamit megállított bennem, mert Esztergomba érkezve, csak Dani iskolai füzetének hatalmas zöld borítója maradt meg emlékeimben az odaútról." :D De igen... jó társaságban repül az idő és személy a vonat :)

    VálaszTörlés
  4. A rossz időért kárpótolt a jó társaság! :))

    VálaszTörlés