www.flickr.com
edaniel85's items Go to edaniel85's photostream

10/01/2012

Fotóbolond találkozó a Börzsönyben

Mi jut eszetekbe, ha azt mondom, hogy egy busznyi, vagy tehervagonnyi ember, homloka elé ragadt objektívekkel? Nekem egy japán turistacsoport, valahol Budapest belvárosában… körülbelül így nézhetett ki az Indafotó különleges különítménye tegnap előtt (szombaton), az idei őszi szezonnyitó fotósétáján. Több, mint harminc fotós gyűlt össze, hogy a magyar fotómegosztó oldalak zászlóshajója, ezen belül is VLM hívó szavára, hogy dokumentáljuk az összes fűszálat, fát, virágot Királyrét és Nógrád település között. Ilyen sokan még sosem voltunk, rengeteg új arc volt a társaságban, a már ismerősök között. Remélem ez tendencia lesz, mert szerintem nagyon jót tesz az indafotós közösségnek, ha nem csak nick-ek mögé bújva kommenteljük, kedvenceljük egymás képeit, hanem néha le is fotózzuk egymást…
Brzsnyi indatra
Én (sajnos már szokás szerint) ismét kicentiztem az indulást… 8:30 és 8:45 közötti gyülekezés volt kitűzve, na én természetesen a Gauss-görbe hátsó origótól távolabbi értékeket lőttem ki és növeltem a szórást… gyakorlatilag utolsóként érkeztem, már a kocsiban találtam a társaságot. Persze mindenki nagyon örült, hogy nem késtem le a vonatot, vagy nagyon jól pókereznek…
A vonat utat végig kómáztam, ami a két órás alvás után azért picit érthető, bár emlékeim szerint azért láttam Borist, Darthwalk szoba lakó macskáját whisky-s üveggel aludni, meg mintha beszélgettünk volna Ziziről, anyukámék világ elpusztítására törekvő cicájáról is… Aztán megérkeztünk Kismarosra, és megrohamoztuk az erdei vasutat. Saját kocsit kaptunk, ami azért elég menő szerintem. Nem volt hosszú a vonat út, előkerültek a fényképező gépek, elkezdtük egymást fotózni, meg jóformán mindent, amit láttunk.
Brzsnyi indatra
Az eligazítók
Érkezés, tájékoztatás, kávézás, evés után (tényleg, mint egy osztálykirándulás…) nekiindultunk a zöldcsíkos útnak Nógrád felé. Elkezdett elnyúlni a társaság, kezdtek kialakulni a kisebb társaságok. Beszélgettünk, kattogtak a gépek, koptak a mozgó alkatrészek, teltek meg a memóriakártyák és szép lassan összeszokott a társaság. Időről időre az eleje bevárta a végét. Sok kaptató nem volt az útvonalon, jószerivel csak völgymenetből állt a kirándulás.
Brzsnyi indatra
Kék bogyók
Brzsnyi indatra
Piros bogyók
Az időjárás nem tudta eldönteni, hogy tartsa-e magát az OMSZ által kiírt programhoz, azaz szakadjon-e a nyakunkba, vagy inkább a szabad programot bemutatva süssön hétágra… néha-néha szemerkélt, de többnyire olyan semmilyen nem volt… ami nekünk kifejezetten tetszett… mondjuk néha kicsit reklamáltam volna karakteresebb felhőkért, de Pingu lerázta magáról a panaszokat, mondván, hogy most nem lett felkérve időjárás-felelősnek, így nem tehet semmit…
Brzsnyi indatra
Karakteres felhők hiánya
Brzsnyi indatra
Sárga izé kék maszattal
Erdő-mező-erdő-mező-erdő-végállomás… körülbelül így alakult a táj, lehet valamiből több volt, valamiből meg kevesebb, de nagy meglepetések nem voltak. Kábé fél távnál egy hatalmas mezőn sok apró, lila virág nyílt… őszi kikerics, vagy mi… szerintem VLM ültethette őket pár héttel korábban, mikor erre járt, mert nagyon fotogének voltak, el is időztünk ott egy húsz percet és háromdében beszkenneltük a teljes mezőt.
Brzsnyi indatra
Felirat hozzáadása
Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra

Igazából ilyenkor számomra nem is annyira az erdő, mint inkább a társaság az érdekes téma, de valahogy most nem sikerültek a képek… a 200-as obi, manuális fókusszal és a borús erdei fény megtette hatását, lőttem egy halom homályos, bemozdult fotót… viszont nem akartam állandóan obit cserélni, másrészt most jobban élveztem a telét, mint az ötvenest… no és persze nem lehet elhallgatni, hogy BendesMarcsi új csodaüvege is nagyon tetszett… egy időre elkunyeráltam és próbálkoztam vele… nagyon jó kis optika…
Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra
Brzsnyi indatra
Láttunk még egy nagy kupac tehenet is útközben, akik nem nagyon érették, hogy mi olyan izgalmas bennük, de azért türelmesen állták kameráink kereszttüzét.
Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra

A túra vége felé, azért kezdett rajtam úrrá lenni két érzés… egy, hogy azért már úgy leülnék… a kialvatlanság kezdett úrrá lenni a lábamon, a másik, hogy ha már leültem, akkor ennék is. Minden fotóséta kajálásba torkollik, és úgy gondoltam, már ideje lenne ezt a programpontot megkezdeni. A nógrádi vár alatti, meglepően Vár Étteremnek keresztelt vendéglátó ipari egységet támadtuk meg, és egy közepes bográcsgulyással és egy korsó sörrel nyugtattuk meg már eléggé korgó gyomrunkat.
Mindezek után már nem volt más hátra, mint elsétálni a vasútállomásra, megvárni a kis-piros vonatot és megindulni hazafelé.
Brzsnyi indatra
Brzsnyi indatra
Még egy kis erdei hangulat:
Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra

Brzsnyi indatra

13 megjegyzés:

  1. Hah, és még te elégedetlenkedtél? Szeintem tök jó lett a beszámoló. Azt sajnálom, hogy az idő rövidsége miatt nem tudtunk mindannyian felmenni a várba, de talán majd máskor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tibor, nem mentegetőzök... te nem láttad a többit! :D De nagyon örülök, ha ez a válogatás tetszett! :)

      Törlés
  2. Dani!!!!Annyira jók a képeid!!!!A bejegyzés is remek!...és,örülök,hogy tetszik az obim...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Marcsi! Ne tudd meg, mennyire élveztem azt az optikát... nagyon nagyon jól használható, szép rajzolata van... jó vásárt csináltál! :)

      Törlés
  3. Bolond vagy te! Nagyon jók lettek a képeid! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést a bántó címért Kollegina! :) Akinek nem inge, az ugye... :D Én felvállalom, sose voltam százas... :D Köszi az elismerést!

      Törlés
    2. Most esett le, hogy miért írtad amit írtál... Egyáltalán nem a cím miatt nehezteltem, hiszen mindenki tudja, hogy nemnormális vagyok. Arra gondoltam, hogy bolond vagy amiért azt gondolod, hogy nem elég jók a képeid. :))

      Törlés
    3. Jah... akkor ez egy apró kis félreértés volt... :D Azért ne essünk túlzásokba... :)

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. Szép összefoglaló, jó képek...

    VálaszTörlés
  6. Jó kis írás, remek illusztrációk.

    VálaszTörlés
  7. A természet-fotók nagyon szépek! :)

    VálaszTörlés